Vi har börjat fundera kring titeln på den kommande uppföljaren till Den ofrivillige resenären som hittills har haft arbetsnamnet Resan hem. Följande reflektion lämnades i den uppstartsenkät vi bjöd in er till:

“När jag för ungefär ett halvår sedan hörde talas om bokprojektet var en tänkt, kanske arbetstitel, ”Hitta Hem”. En sådan titel inkluderar och antyder också att det kan ha funnits en vilsenhet under sjukdoms-, behandlings- och rehabiliteringstiden samt att det finns hopp om att vilsenheten minskar vartefter. Här aktualiseras ett individuellt perspektiv, för en del människor kan vilsenheten ha varit större medan det för andra kanske inte har varit vilset överhuvudtaget. Eller så blir det vilset. ”Resan Hem” antyder mer att resan är från en punkt till en annan. Att det blir enklare. Efter cancerbehandlingsresan. Färdignavigerat.”

En bra och igenomtänkt reflektion som har flera viktiga poänger eller vad tycker du? Så hur ska vi tänka kring själva boktiteln? Vad talar till dig och vad tycker du är viktigt att tänka på?

Välkommen in i vårt forum där du kan vara med och forma den kommande boken. Här hittar du den specifika tråden kring boktiteln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.