Från och med idag finns åter Den ofrivillige resenären – en bok om din cancerresa i både tryck och som ny e-bok.

Boken som lanserades på Världscancerdagen 2014 vid Nätverket mot cancers arrangemang på Berns fick direkt en stor spridning och har beställts hem av cancerberörda, föreningar och mottagningar inom cancervården. Den första tryckta upplagan på 15.000 exemplar tog slut på drygt ett år och under sommaren har vi bakom Cancerresan arbetat med att ta fram och tillgängliggöra en uppdaterad version.

Vi har utgått från all den feedback vi fått via mejl och genom vår webbaserade utvärderingsenkät när vi uppdaterat boken. Detta gäller både layout, putsning av texter och när vi lagt till eller tagit bort någon information. Till exempel kompletteras texten i boken nu även av citat från cancerberörda som valt att lämna kommentarer i utvärderingsenkäten vilket ytterligare tydliggör cancerberördas engagemang i framtagandet och utformningen av boken från första start. För så är det! Bokens innehåll och upplägg har under två år arbetats fram i nära dialog och samarbete med människor som berörts av cancer och tvingats ut på en ofrivillig resa – cancerresan.

Som tidigare är boken licensierad med Creative Commons-licensiering vilket innebär att det är fritt fram att trycka, skriva ut och sprida boken.

För att läsa boken online besöker ni följande länk: http://www.cancerresan.se/e-bok/denofrivilligeresenaren/index.html

Det går också bra att skriva ut boken, dela den via social medier och ladda ner den som pdf direkt från e-boken. Dessutom är alla länkar i kontaktlistor etc. klickbara.

Privatpersoner kan återigen gratis beställa hem ett tryckt exemplar av boken genom Region Halland vilket vi är enormt tacksamma för. Ni kan beställa boken via denna länk till Region Hallands broschyrbeställning:

http://www.regionhalland.se/sidhuvud/bestall-ladda-ner/vard-och-halsa1/bocker/den-ofrivillige-resenaren-/

En stor kram och ett stort tack till er alla som bidragit med feedback och engagemang!

/Patrik, Hanna & Åsa

Ps. Vi vill också passa på att tacka tacka Hans på Mixdesign som gjort den snygga och interaktiva e-boken. Ds.

3 svar till “Den ofrivillige resenären 2.0”

 1. Malin skriver:

  Är mycket intresserad av att beställa den nya boken. Dock fungerar inte beställningsfältet i länken som det är tänkt. Beställning går ej iväg trots ifyllda obligatoriska fält.

  • Hej Malin!

   Det ska funka och har funkat fint att beställa via Region Halland på länken. Får du inte det att funka så ring Region Hallands växel och be om att bli kopplad till Serviceteamet på Regionkontoret så hjälper de dig eller tar emot en beställning muntligen.

   /Patrin

 2. Linda Vilhelmsson skriver:

  Hej
  Jag har försökt att beställa boken men kan inte hitta länken på Region Halland. Jag kan ringa serviceteamet som hänvisades i förra svaret. Tänkte bra att det ska vara lätt att beställa boken. Boken jag tycker är fantastiskt bra!

  Hälsningar//Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.