Nu är vi här!

2000 engagerade och peppade ”primärvårdare” har samlats på Stockholm Waterfront för att under dagarna två och med patienten som utgångspunkt diskutera framtidens primärvård.

Och självklart går det inte att beröra detta ämne utan att beröra behoven hos de 500.000 som är cancerberörda i egenskap av patient eller de otaligt många fler som är berörda i egenskap av att stå någon cancersjuk nära.

Med utgångspunkt i framtagandet av Den ofrivillige resenären och hur den används inom cancerrehabiliteringsverksamhet som byggs upp i Region Skåne och Stockholms läns landsting höll vi en workshop kring överlappning mellan cancervård och primärvård.

Det är alltid lika inspirerande att möta människor som arbetar inom primärvården, kanske för att man där inte ser saker som så komplicerade. På samma sätt var det lätt att hitta ett engagemang och massa bra input till arbetet med ”Resan hem/ Hitta hem”.

Det fanns också en tydlig önskan bland deltagarna att diskussionen ska fortsätta och att även få med cancerberördas perspektiv och visst är det så att vi behöver prata med varandra för att hitta rätt. Förhoppningsvis kommer vi tillsammans fortsätta diskussion och fortsatt utveckling i våra forum:

Knutpunkt Primärvård

Resan hem

Kram!

/Maria och Patrik

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.