sven

Verktyg

Vi vet att en cancerresa är kantad med oro och hinder, för att underlätta/hjälp dig på din resa har vi satt ihop lite verktyg. De olika verktygen och beskrivningar för hur de fungerar hittar du här under. Det är fritt fram att printa, trycka, lägga upp dem på din egna hemsida eller att distribuera dem på annat sätt – de är alla licensierade under Creative Commons licens med enda krav att cancerresan.se anges som källa samt att verktyget sprids non-profit och delas under samma licensiering. Har du några frågor kring användning av verktygen är det bara att kontakta oss på info@cancerresan.se.

Har du ännu inte läst “Den ofrivillige resenären”?
Klicka här för att läsa boken online.

Klicka här för att kostnadsfritt beställa ett exemplar

 

Den ofrivillige resenären

Detta är en bok till dig som tvingats ut på en ofrivillig resa – cancerresan. Vare sig du själv har en cancerdiagnos eller är närstående till någon med cancer, så är det här din bok.

Du får hjälp att definiera och berätta om vilka behov av stöd som du har. Boken innehåller konkreta verktyg, bra kontaktlistor och exempel på stöd som samhället erbjuder.

Klicka här för att kostnadsfritt beställa ett exemplar

 

E-bok - läs, printa & spara

Ditt bagage

Själva syftet med checklistan är att hjälpa dig och ditt behandlingsteam att uppmärksamma dina behov av stöd och behandling. Dina rehabiliteringsbehov helt enkelt! Du kan fylla i checklistan inför kontakt med vården, försäkringskassan eller inför arbetet med din resplan. Det kan vara en bra idé att använda denna checklista för att stämma av återkommande för att ringa in nya behov och avfärda hanterade.

 

Hämta ditt bagage

Din checklista

Det viktigaste är att du får svar på de frågor som är betydelsefulla för dig när du kommer i kontakt med t.ex. vården eller försäkringskassan. Kom ihåg att det handlar om DIN cancerresa och DITT liv – då finns
det inga dumma frågor!

Din checklista är dels ett formulär som hjälper dig att sammanställa vad du känner att du behöver få svar på. Men kanske framförallt är det ett formulär du kan ha som stöd för att informera vården och andra kontakter om vad du tycker de behöver veta om dig.

Hämta din checklista
Dina viktiga kontakter

Dina viktiga kontakter – patientversion

Detta formulär är till för att du enkelt ska kunna samla dina viktiga kontakter på ett och samma ställe. Här kan du samla telefonnummer till bland annat din kontaktsjuksköterska, din rehabpersonal, din handläggare på Försäkringskassan och till patient- och närståendeföreningar.

Du kan välja om du vill fylla in listan online, skriva ut den och fylla i för hand eller om du vill göra både och.

Formuläret finns även i en version för dig som närstående.

Hämta patientlistan
Dina viktiga kontakter

Dina viktiga kontakter – närståendeversion

Detta formulär är till för att du enkelt ska kunna samla dina viktiga kontakter på ett och samma ställe. Här kan du samla telefonnummer till bland annat dina vårdcentralskontakter, din företagshälsa, dina barns elevhälsa och till patient- och närståendeföreningar.

Du kan välja om du vill fylla in listan online, skriva ut den och fylla i för hand eller om du vill göra både och.

Formuläret finns även i en version för dig som patient.

Hämta närståendelistan

Din resplan

En enkel resplan för att förebygga och minska bekymmer under din cancerresa. Använd gärna inför upprättandet av din individuella vårdplan. Följande områden ingår i resplanen.

  • Riktning: Vad är viktigt för dig?
  • Prövningar: Vad möter du för svårigheter?
  • Steg: Vad kan hjälpa och vem kan hjälpa?
  • Återblick: Vilka steg har jag tagit och vart har de fört mig?

Hämta din resplan
%d bloggare gillar detta: