Idag är det Världscancerdagen och Nätverket mot cancer bjuder i vanlig ordning in till ett späckat program på Berns i Stockholm för att driva arbetet för en god och jämlik cancervård vidare. I år har jag tyvärr inte möjlighet att närvara men jag rekommenderar er alla varmt att följa dagen på via Nätverket mot cancers Facebooksida och Twitterkonto.

 

För oss som arbetat med att ta fram ”Den ofrivillige resenären” och cancerresan.se markerar även detta datum att det var exakt ett år sedan som vi var på just detta evenemang på Berns lanserade både boken och webbsidan. Då hade vi precis fått 15.000 tryckta exemplar skickade till Region Halland som generöst administrerat distributionen av boken så att det varit kostnadsfritt för cancerberörda att beställa den. Tankar kring huruvida vårt lilla projekt hade lyckats eller inte snurrade i huvudet och vi tre delade en nervostitet inför hur skriften skulle tas emot.

 

Så här 1 år senare kan vi med glädje och viss lättnad konstatera att vi verkligen kunnat erbjuda ett nytt stöd för cancerberörda vilket både var efterfrågat och till stor nytta för många. I skrivande stund finns endast några hundra exemplar kvar av första trycket och beställningarna kommer in i en strid ström. Den återkoppling vi har fått via sociala medier och vår delutvärdering går rakt in i hjärtat då många valt att berätta hur de använt skriften och vad den betytt för dem. Enkäten är fortfarande öppen om du vill lämna feedback på boken, klicka här för att komma till den.

 

Vi har nu inlett arbetet med att ta fram nästa upplaga och hitta lösningar för tryck och distribution så att den även fortsatt skall gå att beställa som tryckt exemplar. Oavsett hur lång tid det tar kommer du alltid kunna ta del av e-boken och det är fritt fram att skriva ut den och kopiera upp. Dessutom har vi ett klart utkast till boken och tillhörande verktyg på engelska som ni kan ta del utav här.

Välkomna att följa med på den fortsatta resan!

/Patrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.