Sedan vi släppte boken i samband med Världscancerdagen 4/2 har både privatpersoner, föreningar och vårdinrättningar beställt “Den ofrivillige resenären” gratis via Region Halland eller tagit del av den som e-bok. 

Responsen har varit fantastisk där många utav er hört av er via mejl och andra kanaler men även besvarat den enkät som vi publicerade under våren. Enkäten är fortfarande öppen om du vill lämna feedback på boken, klicka här för att komma till den.

Nu vill vi gärna dela med oss av enkätresultatet hittills där vi fram tills idag har fått  in 143 svar. Genomgripande signalerar enkätsvaren att “Den ofrivillige resenären” är mycket uppskattad och fyller en funktion som tidigare har saknats av både cancerberörda och vårdpersonal. Så stor andel som 95% tyckte att boken är till stor eller mycket stor nytta för patienter och närstående. Dessutom har vi fått massor av kommentarer och berättelser som belyser bokens nytta och som framför konstruktiva förslag till förbättring och vidareutveckling.  

Här kan du ta del av sammanställningen av enkäten och de kommentarer som lämnats i den.

En alldeles lysande liten skrift som innehåller all väsentlig fakta som man annars måste söka på en mängd olika ställen. Har fungerat mycket bra som bl a dialoghjälpmedel mellan mig och mina närstående som också har tagit del av innehållet. (Enkätkommentar)

För oss som nu står inför att vidareutveckla “Den ofrivillige resenären” genom nya spännande projekt är det just kommentarerna som är särskilt värdefulla. Vi vill därför ta tillfället i akt och både inbjuda samt uppmana till att diskutera boken och vidare utveckling av den i bokens egna forum här på cancerresan.se.

Tycker det var oerhört skönt att kunna sätta ord på de känslor som man känner. Den har varit till stor hjälp för både mig som anhörig o för min mamma som är sjuk. Min mamma tvärvägrade att “prata med någon” till en början. Jag skaffade boken till henne. Hon läste den o då var det precis som det lossnade för henne o hon valde sen att prata med kuratorn. Älskar den broschyren! Helt suverän! Bra jobbat! (Enkätkommentar)

För det är just genom att tillvarata era idéer och och ert engagemang som vi tillsammans kommer göra den ofrivillige resenärens cancerresa mer lättnavigerad!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.