Den senaste tiden har “Den ofrivillige resenären” uppmärksammats i dagspress och radio över hela landet. Boken sprids som en löpeld och om vi hade några fundering kring om den var efterfrågad samt om det fanns ett behov att fylla så måste den frågan nu ses som besvarad med ett rungande JA.

Nog är det fantastiskt kul att just denna skrift har fått sådan uppmärksamhet det är ju en form av direkt feedback som vi kan ta med i det fortsatta arbetet och planeringen inför att säkerställa så att skriften förblir tillgänglig och kostnadsfri för cancerberörda. Samtidigt har uppmärksamheten inneburit att vi verkligen har fått en plattform och ett utrymme att tala om det vi så innerligt brinner för – att under cancerresan se hela människan och hens kontext och inte bara cancern.

Senast fick Patrik Göransson möjlighet att i P4 Morgon Halland prata om hur ett cancerbesked kan beröra individen och de runt omkring, vilket stöd man kan behöva, vikten av en integrerad cancerrehabilitering samt vad vi kan göra för att göra cancerberördas resa mer lättnavigerad. Våra hjärtefrågor och frågor som är så viktiga för så många – för det är inte många som idag kan räcka upp handen och säga att hen är oberörd av cancerns framfart.

Lyssna på samtalet från P4 Morgon Halland genom att klicka här.

I fredags medverkade Patrik i en direktsänd intervju i P4 morgon Västmanland. Då lades även fokus på det viktiga arbetet som sker nationellt med att lyfta frågan om cancerrehabilitering för alla berörda som SWEDPOS och Nätverket mot cancer gemensamt satt i fokus i samband med Världscancerdagen 4 februari. I skrivande stund går ju arbetet med att ta fram och publicera det första nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering in på upploppet och senare i vår kommer programmet fastslås av Regionala cancercentrum i samverkan. Vår strävan i arbetet med “Den ofrivillige resenären” har hela tiden varit att ta fram en skrift som kan hjälpa cancerberörda att efterfråga och om så behövs kräva det stöd som definieras i vårdprogrammet.

Lyssna på samtalet från P4 Morgon Västmanland genom att klicka här.

Vi ser detta som en utmärkt början början i vår strävan att göra cancerresan mer lättnavigerad för cancerberörda… Men det är bara början!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.