Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3878
  Patrik Göransson
  Forumledare

  Vi har börjat fundera kring titeln på den kommande uppföljaren till Den ofrivillige resenären som hittills har haft arbetsnamnet Resan hem. Följande reflektion lämnades i den uppstartsenkät vi bjöd in er till:

  “När jag för ungefär ett halvår sedan hörde talas om bokprojektet var en tänkt, kanske arbetstitel, ”Hitta Hem”. En sådan titel inkluderar och antyder också att det kan ha funnits en vilsenhet under sjukdoms-, behandlings- och rehabiliteringstiden samt att det finns hopp om att vilsenheten minskar vartefter. Här aktualiseras ett individuellt perspektiv, för en del människor kan vilsenheten ha varit större medan det för andra kanske inte har varit vilset överhuvudtaget. Eller så blir det vilset. ”Resan Hem” antyder mer att resan är från en punkt till en annan. Att det blir enklare. Efter cancerbehandlingsresan. Färdignavigerat.”

  En bra och igenomtänkt reflektion som har flera viktiga poänger eller vad tycker du? Så hur ska vi tänka kring själva boktiteln? Vad talar till dig och vad tycker du är viktigt att tänka på?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.