Då har äntligen bollandet och putsandet av texter, upplägg, illustrationer och tillgängliggörande resulterat i att vi idag kunde hålla varsitt nytryckt exemplar av resehandboken för cancerberörda i vår hand. “Den ofrivillige resenären – en bok om din cancerresa” har nu tryckts i en testupplaga om 15.000 exemplar tack vare finansiellt stöd från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Detta ger patienter, närstående, cancervården, patient-/närståendeföreningar med flera möjlighet att testa resehandboken som ett verktyg och kommunikationsstöd under cancerresan – ett verktyg för att underlätta kommunikationen kring cancerberördas behov av stöd och rehabilitering kopplat till fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov.

Region Halland ger ytterligare ovärderligt stöd genom att tillgängliggöra resehandboken i tryck både för enskilda cancerberörda och för verksamheter som vill testa och utvärdera den som ett verktyg som kan erbjudas cancerberörda. Väldigt snart kommer det gå att, helt utan kostnad, beställa boken via Region Hallands webb. Detta oavsett om du vill beställa hem ett exemplar till dig själv som privatperson eller om du vill beställa 100 exemplar till din avdelning eller förening.

Det känns helt fantastiskt att vi kommit såhär långt och vi vill framföra ett stort tack till alla cancerberörda och övriga som hjälp oss längs vägen med feedback och praktisk hjälp.

Ett stort tack till er alla!

2 svar till “Färskt från tryckeriet – Den ofrivillige resenären”

 1. Sølvi Vejby skriver:

  Bra jobbat!! Nu skall vi göra cancerrehabiliteringen till praktisk verklighet:-))

  • Patrik Göransson skriver:

   Tack Sølvi!
   Vi ska definitivt ta visionen om en integrerad cancerrehabilitering till praktiken. Vår förhoppning är att resehandboken skall hjälpa cancerberörda att hitta rätt och få det stöd de faktiskt behöver.

   /Patrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.