Vi tidigare berättat om våra verktygen Din checklista och Din resplanen som båda hjälper dig i din kontakt med vården. Båda dessa verktyg finns för att hjälpa dig lyfta frågor samt prata om det som är jobbigt för dig. Men hur vet man vad som är jobbigt? Det finns så många olika aspekter och områden som en cancersjukdom kan påverka inom, att sätta fingret på exakt hur man mår eller vad man behöver hjälp med är inte lätt. Men det är viktigt. Därför har vi tagit fram ytterligare ett verktyg som ska hjälpa dig med exakt detta.

Ditt bagage är ett verktyg som hjälper dig specificera inom vilka områden du känner ökad belastning och påfrestning. Är det som är mest jobbigt för dig just nu fysiskt, psykiskt eller emotionellt? Eller är det kanske prövningar kopplade till sexualitet och intimitet som är mest påfrestande?

Med hjälp av detta verktyg kan du sätta fingret på vad det är som är extra jobbigt just nu och på så sätt få hjälp att lyfta upp detta eller dessa områden i din kontakt med vården samt med de som står dig nära.

Ett tips är att skriva ut verktyget och ha med det ifyllt vid nästa behandling eller läkarbesök.

Du kan enkelt ladda hem verktyget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.