Att arbeta inom cancervården och dagligen möta cancerberörda innebär att dagligen bli berörd och berikad. Jag kan fortfarande idag se en klar bild av rummet, situationen och Anette där på britsen när vi möttes första gången 2008. Hon var då i ett tidigt skede av en cancerresa som sedan dess fört henne igenom flera tuffa passager och idag har nått ytterligare en sådan passage efter besked om hjärnmetastaser. Genom denna resa har Anette med tilltagande intensitet öppet delat med sig av ljusa och mörka stunder i syfte att stötta andra cancerberörda och i syfte att stötta cancervården till att bli bättre på alla plan.

Hon har hittills engagerat sig i utvecklingen av sjukhusövergripande cancerrehabilitering i Halmstad, Region Hallands och Regionalt cancercentrum syds patient- och närstående råd, framtagandet av Den ofrivillige resenären men kanske framförallt, tillsammans med Anette Hälsingdal grundandet av och arbetet genom We Fight Cancer Halmstad. Genom We Fight Cancer har Anette och Anette skapat virtuella och konkreta mötesplatser för cancerberörda. Dessutom har de kanaliserat engagemang och gåvor som hjälpt andra cancerberörda att sätta lite guldkant på cancerresan oavsett nerförsbacke eller uppförsbacke.

Igår fick vi på Cancerresans facebooksida ett meddelande från Anettes nära vän Leyla med inbjudan om att få vara med och sätta lite guldkant på Anettes cancerresa under den tuffa passage hon nu står inför, något jag gör mer än gärna. Leyla har startat en insamling i syfte att hjälpa Anette till att tillsammans med sin son göra sina drömmars resa. Jag hoppas att även du vill vara med och stötta vilket du kan göra genom att:

Stötta insamlingen på:  https://www.generosity.com/projects/hjalp-nette-resa

eller Swisha Leyla på:  070-4830100 och märk då din överföring med “Nette”

För mig blir också detta en påminnelse om kraften och potentialen i sociala medier. De är inte bara en plats för att häckla varanda, bekräfta varandra i vi har rätt och alla andra är idioter och visa upp vår mat och kattungar. Genom diverse verktyg för crowdsourcing, crowdfunding, fundraising och opionsbildning kan var och en utav oss vara med och påverka i det stora och i det lilla, nära och långt bort. Så häng med! Tryck inte bara på gilla utan tryck på stötta;)

Patrik Göransson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.